Általános értékpapír-befektetési számla

Ha Ön a pénzét a tőkepiacon szeretné befektetni, úgy szüksége van olyan számlára, amelyen az Ön pénzeszközei és pénzügyi eszközei vannak nyilvántartva, melyek vonatkozásában adott megbízásait a CODEX Értéktár Zrt. teljesíti.

Az Általános értékpapír-befektetési számlaszerződés, mint keretszerződés alapján nyit és vezet a Társaság az Ön, mint ügyfél részére Általános értékpapír-befektetési számlát (rövidebb elnevezése szerint: befektetési számlát), mint összevont számlát és annak keretében gyűjtő letétként nyilvántartandó nyomdai úton előállított (fizikai) értékpapírok nyilvántartására szolgáló értékpapír-letéti számlát, továbbá dematerializált értékpapírok nyilvántartására szolgáló értékpapírszámlát, valamint pénzforgalmi jellegű ügyfélszámlát.

E komplex keretszerződés

  • mint számlaszerződés tartalmazza az összetett főszámla és az ahhoz tartozó számlák megnyitásáról és vezetéséről szóló rendelkezéseket,
  • mint értékpapír-letéti keretszerződés tartalmazza az ezen befektetési számlán nyilvántartott, gyűjtőelvű letét tárgyát képező fizikai értékpapírok őrzésével és letétkezelésével kapcsolatos rendelkezéseket, kikötéseket; és e keretszerződés alapján jönnek létre a felek között egyszerűsített formában (átadás-átvételi jegyzékek szerint) ilyen fizikai értékpapírokra vonatkozó eseti letéti szerződések,
  • mint bizományi keretszerződés az Általános értékpapír-befektetési számlaszerződés alapján adható eseti megbízások, egyéb rendelkezések meghatározott, egyszerűsített formában történő lebonyolítására szolgál azzal, hogy eseti megbízások forintban és devizában denominált pénzügyi eszközökre/ügyletekre szólóak egyaránt lehetnek

Az általános értékpapír-befektetési számla (ún. „G” jelű számla) alkalmas arra, hogy Ön egyetlen számlaszerződés keretein belül kereskedhessen a hazai és nemzetközi részvénypiacokon. A CODEX Értéktár Zrt-nél nyitott és vezetett általános értékpapír-befektetési számla nagy előnye, hogy Ön egyetlen számla keretein belül tarthatja a különböző elszámolási devizájú pénzügyi eszközeit és kereskedhet azokkal.


Megfelelő lehet az Általános Értékpapír-befektetési Számla, ha Ön

  • tőkepiaci befektetésekkel kíván foglalkozni
  • befektetéseit befektetési tanácsadás nélkül vagy befektetési tanácsadással szeretné kezelni
  • kereskedni szeretne a hazai és nemzetközi részvénypiacokon
  • ha megtakarításait akár rövidtávon, akár hosszú időre szeretné befektetni.

Kik nyithatnak Általános Értékpapír-befektetési Számlát?

  • Magánszemélyek és szervezetek (vállalkozások, önkormányzatok stb.) egyaránt

Jogszabályi háttér:

  • A tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény
  • A befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVII. törvény

Számunkra fontos, hogy Ön tisztában legyen az Ön által választott vagy Önnek ajánlott tőkepiaci termék természetével, annak kockázatával és az összhangban legyen az Ön befektetési céljaival.

Számlanyitás előtt felmérjük az Ön ismereteit, kockázatviselő készségét és képességét, befektetési céljait annak érdekében, hogy meggyőződjünk arról, hogy az Ön által választott befektetés alkalmas-e Önnek.

Kérjük, hogy döntéseinek meghozatala előtt Ön is tájékozódjon és olvassa el a Magyar Nemzeti Bank „Befektetés előtti kérdezz-felelek” összeállítását!

A kiemelten kockázatos befektetésekről részletes leírást az MNB Felügyelet holnapján olvashat!

Kérjük, hogy befektetési döntésének meghozatala előtt tájékozódjon az Ön által választott termékkel, annak jellemzőivel és kockázatával kapcsolatban!

FIGYELEM!

Tisztelt Látogató!

A CODEX Értéktár Zrt. folyamatosan azon dolgozik, hogy Ügyfelei számára a lehető legtöbb és naprakész információt tegyen közzé annak érdekében, hogy Ügyfeleinket megfelelően tájékoztassuk, illetve hiteles információkkal támogassuk a befektetési döntéseik meghozatalát. Ezen oknál fogva a Társaság új weboldalt fejlesztetett, mely 2018. júniusban közzétételre került, s mely – többek között – lehetővé fogja tenni az Ügyfelek számára az online számlanyitást, valamint a befektetői döntéseket támogató kalkulátorok elérését. Kollégáink folyamatosan dolgoznak azon, hogy Ön a legfrissebb információkat, tartalmakat érhesse el weboldalunkon keresztül, melyek feltöltése, az elavult tartalmak cseréje és a feltöltött tartalmak ellenőrzése folyamatosan zajlik. Ebből fakadóan előfordulhat, hogy régi, elavult információval találkozik a honlapon, mellyel kapcsolatban szíves türelmét és megértését kérjük.

Köszönettel:

CODEX Értéktár Zrt.