E-mail
LinkedIn
Telefon

TÁRSASÁGUNKRÓL

A CODEX Értéktár Zrt. 1992-ben alapított befektetési vállalkozás, melyet létrehozásakor a gazdasági társaságokról szóló 1988. évi VI. törvény hatályba lépését követően megalakult részvénytársaságok által kibocsátott és nyomdai úton előállított, ún. fizikai értékpapírok őrzése iránt felmerült piaci igény hívott életre.

A letéti üzletág mellett a Társaság 2005-ben indította el a bizományosi kereskedést, ily módon 2005 óta a CODEX Értéktár Zrt. két üzletággal rendelkezik: a letéti és a bizományosi üzletággal.

A Társaság az értékpapírok őrzése mellett a bizományosi üzletág keretein belül olyan pénzügyi eszközöket kínál Ügyfelei részére, melyek esetében az esetleges veszteség nem haladhatja meg a befektetett összeg nagyságát. Természetesen arra törekszünk, hogy Ügyfeleink megbízásait a jogszabályi előírások és az MNB ajánlások, valamint az írott és íratlan szakmai szabályok betartásával teljesítsük és olyan befektetéseket ajánljunk, melyek kapcsán nyereség realizálható, azonban minden esetben felhívjuk a figyelmet arra, hogy a piaci folyamatokra nincs ráhatásunk. A CODEX Értéktár Zrt. nem árjegyző és saját számlás tevékenységet sem végez.

Nyereséget nem ígérhetünk Ügyfeleinknek, de tisztességes, korrekt eljárásra ígéretet teszünk és ezt az ígéretet be is tartjuk. Legyen Ön is az Ügyfelünk és kérje rajtunk számon az ígéretünket!

SZOLGÁLTATÁSAINK

Bizományosi üzletág

A CODEX Értéktár Zrt. célja, hogy olyan prémium szolgáltatásokat nyújtson az Ügyfeleknek, amelyek kitöltik a jelenleg mutatkozó piaci réseket, illetve kielégítik a felmerülő igényeket, egyúttal lehetőséget adnak a Társaság által felhalmozott szakmai tudás és tapasztalat hatékony kihasználására. A bizományosi üzletág ügyfelei részére befektetési tanácsadással segítjük ügyfeleink üzleti döntéseit, de természetesen arra is lehetőséget biztosítunk, hogy online felületükön keresztül megbízásaikat ügyfeleink saját maguk kezeljék. Ez utóbbi esetben a technikai támogatásról gondoskodunk.

A CODEX Értéktár Zrt. elkötelezett az új befektetési lehetőségek, termékek felkutatásában éppúgy, ahogyan elkötelezett a konzervatív befektetői magatartás támogatásában is. Nemcsak a jogszabályok és a szakmai normák, hanem a saját magunk számára felállított, belső igényünkből származó követelmény az egyre szigorodó befektetővédelmi szabályok maximális betartása, az ügyfelek széles körű tájékoztatása. A CODEX Értéktár Zrt. komoly hangsúlyt helyez az ügyfél-, egyben az intézményi kockázat szigorú kontrollálására.

Számunkra valóban kiemelten fontos a befektetővédelem, erre is figyelemmel Társaságunk tőkeáttételes termékeket nem kínál ügyfeleinek, ily módon az esetleges veszteséget a befektetett összegben maximalizáljuk. Ugyanakkor felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy nincs kockázat nélküli befektetés!

Letéti üzletág

Napjainkban a CODEX Értéktár Zrt. rendelkezik Magyarország egyik legnagyobb fizikailag előállított értékpapír letéti állományával. A saját trezorban őrzött, nyomdai úton előállított, több milliárd forint össznévértékű értékpapírok letevői részére széleskörű szolgáltatásokkal állunk rendelkezésére. Nem jelent számunkra problémát az üzleti életben gyakran előforduló, akár nyomdai úton előállított, akár dematerializált értékpapíron alapított óvadék kezelése sem.

Fontosnak tartjuk, hogy mind a letéti, mind a bizományosi üzletág Ügyfelei tisztában legyenek az értékpapírokra vonatkozó jogszabályi rendelkezésekkel, melynek kapcsán készséggel állunk Ügyfeleink rendelkezésére.