TÁRSASÁGUNKRÓL

A CODEX Értéktár Zrt. 1992-ben alapított befektetési vállalkozás, melyet létrehozásakor a gazdasági társaságokról szóló 1988. évi VI. törvény hatályba lépését követően megalakult részvénytársaságok által kibocsátott és nyomdai úton előállított, ún. fizikai értékpapírok őrzése iránt felmerült piaci igény hívott életre. A Társaság 2005-ben indította el a bizományosi kereskedést és ily módon azóta és jelenleg is a CODEX Értéktár Zrt. két üzletággal rendelkezik: letéti és bizományosi. A Társaság bizományosi üzletága – a piaci, illetve ügyféligényeknek megfelelően – folyamatosan fejlődött, így röviddel az üzletág elindítása után a magyar piacokon túlmenően a CODEX Értéktár Zrt. nyitott a külföldi, jellemzően az amerikai és európai tőzsdék felé is. A Társaság 2010-ben – Magyarországon az elsők között – indította el az FX deviza kereskedést, melynek köszönhetően a CODEX Értéktár Zrt. az engedéllyel rendelkező befektetési vállalkozások rangsorán a 23. helyről a 7. helyre ugrott fel.

Annak ellenére, hogy a Társaság az FX ügyletek során kötelezően előírta a stop megbízások alkalmazását, a CODEX Értéktár Zrt. ügyfelei 2015. január 15. napján jelentős veszteséget szenvedtek el.

A 2015. január 15. napján a svájci jegybank árfolyamküszöb elengedésével kapcsolatban hozott döntését követően bekövetkezett rendkívüli piaci helyzet tanulságait a CODEX Értéktár Zrt. levonta és 2016-ban a bizományosi üzletágat érintő jelentős változásokat eszközölt.

Ennek köszönhetően a Társaság a letéti üzletág fejlesztésének elsődlegessége mellett a bizományosi üzletág vonatkozásában úgy döntött, hogy a CODEX Értéktár Zrt. kizárólag olyan pénzügyi eszközöket kínál Ügyfelei részére, melyek esetében az esetleges veszteség nem haladhatja meg a befektetett összeg nagyságát. Természetesen arra törekszünk, hogy Ügyfeleink megbízásait a jogszabályi előírások és az MNB ajánlások, valamint az írott és íratlan szakmai szabályok betartásával teljesítsük és olyan befektetéseket ajánljunk, melyek kapcsán nyereség realizálható, azonban minden esetben felhívjuk a figyelmet arra, hogy a piaci folyamatokra nincs ráhatásunk. A CODEX Értéktár Zrt. nem árjegyző és saját számlás tevékenységet sem végez.

Nyereséget nem ígérhetünk Ügyfeleinknek, de tisztességes, korrekt eljárásra ígéretet teszünk és ezt az ígéretet be is tartjuk. Legyen Ön is az Ügyfelünk és kérje rajtunk számon az ígéretünket!

SZOLGÁLTATÁSAINK

A CODEX Értéktár Zrt. célja, hogy olyan prémium szolgáltatásokat nyújtson az Ügyfeleknek, amelyek kitöltik a jelenleg mutatkozó piaci réseket, illetve kielégítik a felmerülő igényeket, egyúttal lehetőséget adnak a Társaság által felhalmozott szakmai tudás és tapasztalat hatékony kihasználására. A CODEX Értéktár Zrt. elkötelezett az új befektetési lehetőségek, termékek felkutatásában éppúgy, ahogyan elkötelezett a konzervatív befektetői magatartás támogatásában is. Nemcsak a jogszabályok és a szakmai normák, hanem a saját magunk számára felállított követelmény az egyre szigorodó befektetővédelmi szabályok maximális betartása, az ügyfelek széles körű tájékoztatása. A CODEX Értéktár Zrt. komoly hangsúlyt helyez az ügyfél-, egyben az intézményi kockázat szigorú kontrollálására.

Számunkra valóban kiemelten fontos a befektetővédelem, erre is figyelemmel Társaságunk tőkeáttételes termékeket nem kínál ügyfeleinek, ily módon az esetleges veszteséget a befektetett összegben maximalizáljuk. Ugyanakkor felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy nincs kockázat nélküli befektetés!

ÉRTÉKPAPÍROK

Napjainkban a CODEX Értéktár Zrt. rendelkezik Magyarország egyik legnagyobb fizikailag előállított értékpapír letéti állományával. A saját trezorban őrzött, nyomdai úton előállított, több milliárd forint össznévértékű értékpapírok letevői részére széleskörű szolgáltatásokkal állunk rendelkezésére. Nem jelent számunkra problémát az üzleti életben gyakran előforduló, akár nyomdai úton előállított, akár dematerializált értékpapíron alapított óvadék kezelése sem.

Fontosnak tartjuk, hogy mind a letéti, mind a bizományosi üzletág Ügyfelei tisztában legyenek az értékpapírokra vonatkozó jogszabályi rendelkezésekkel, melynek kapcsán készséggel állunk Ügyfeleink rendelkezésére.

FIGYELEM!

Tisztelt Látogató!

A CODEX Értéktár Zrt. folyamatosan azon dolgozik, hogy Ügyfelei számára a lehető legtöbb és naprakész információt tegyen közzé annak érdekében, hogy Ügyfeleinket megfelelően tájékoztassuk, illetve hiteles információkkal támogassuk a befektetési döntéseik meghozatalát. Ezen oknál fogva a Társaság új weboldalt fejlesztetett, mely 2018. júniusban közzétételre került, s mely – többek között – lehetővé fogja tenni az Ügyfelek számára az online számlanyitást, valamint a befektetői döntéseket támogató kalkulátorok elérését. Kollégáink folyamatosan dolgoznak azon, hogy Ön a legfrissebb információkat, tartalmakat érhesse el weboldalunkon keresztül, melyek feltöltése, az elavult tartalmak cseréje és a feltöltött tartalmak ellenőrzése folyamatosan zajlik. Ebből fakadóan előfordulhat, hogy régi, elavult információval találkozik a honlapon, mellyel kapcsolatban szíves türelmét és megértését kérjük.

Köszönettel:

CODEX Értéktár Zrt.