E-mail
LinkedIn
Telefon

A 2015. január 15-i események kapcsán az alábbiakról tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket:

2015. január 12-én a svájci jegybank alelnöke, Jean-Pierre Danthine szó szerint úgy fogalmazott, hogy „meg vagyunk győződve arról, hogy az árfolyamküszöbnek a monetáris politikánk központi elemének KELL maradnia”.

Ilyen előzmények után január 15-én, csütörtökön délelőtt a svájci bank elnöke váratlanul bejelentette, hogy feladja a 2011 óta érvényben tartott 1,2-es árfolyamküszöböt, ami több mint 3 éven keresztül megakadályozta, hogy a menedék devizának számító svájci frank tovább erősödjön.

A svájci bank teljesen váratlan, a világ piacait sokkoló csütörtöki lépése, óriási felbolydulást, hatalmas devizapiaci átrendeződést eredményezett azt követően, hogy a piaci szereplők a bejelentés utáni döbbenetből, értetlenségből és zavarból felocsúdtak.

Devizakereskedésben érintett ügyfeleink egy része a váratlan bejelentésnek köszönhetően nyereségre tett szert, vannak azonban olyan ügyfeleink, akiknek az FXCM-nél megkötött devizaügyletei jelentős veszteséggel zárultak. Ennek kapcsán az adatok feldolgozása társaságunknál megtörtént és annak eredményéről – az Üzletszabályzatunk II.3.8. pontjának rendelkezéseire is figyelemmel – ügyfeleinket folyamatosan tájékoztatjuk.

E körülményre, valamint a kialakult bizonytalan devizapiaci helyzetre tekintettel az FXCM piacra történő megbízások felvételét és továbbítását – megerősítve a 2015. január 15-i közleményünket – további értesítésig szüneteltetjük. A devizaspot piac által nem érintett ügyletek körében a kereskedés zavartalan. 

CODEX Tőzsdeügynökség Zrt.