Befektetési számla adatainak lekérdezése az MNB-n keresztül

E-mail
LinkedIn
Telefon

Tisztelt Ügyfelünk!

A 2016. január 01 naptól hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően Önnek lehetősége nyílik a Magyar Nemzeti Bank honlapján, a https://eszlaweb.mnb.hu oldalon keresztül az aktív  befektetési számla adatainak lekérdezésére.

Kérjük olvassa el figyelmesen tájékoztatónkat és további kérdés esetén vegye fel a kapcsolatot Tanácsadójával, vagy hívja a Társaság központi telefonszámát: +36 1 815 6500.   A rendszer használatához, az adatok MNB honlapon keresztüli lekérdezéséhez, a jogszabályi előírásoknak megfelelően – Önnek minden befektetési számlához szüksége lesz belépési azonosítóra és havonta változó jelszóra.

Tájékoztatás a belépési azonosító átadásáról

A belépési azonosító a számlanyitási folyamat utolsó lépéseként, a számlanyitási dokumentációval, az aláírt számlaszerződéssel egyidejűleg zárt borítékban kerül átadásra, az átadást a számlanyitást lebonyolító befektetési tanácsadó végzi. A számlanyitást végző tanácsadó a belépési azonosítót nem ismerheti meg, a Tanácsadó a belépési azonosítót tartalmazó zárt borítékot az erre kijelölt dokumentumon átveteti Önnel. Amennyiben Ön 2016. január 31.-én már rendelkezik aktív befektetési számlával ­ – azaz számláját vagy számláit korábban nyitotta –  a belépési azonosítók átadására a fentiektől eltérő módon kerül sor. Ebben az esetben a belépési azonosítói legkésőbb 2016.02.06-án zárt borítékban postázásra kerülnek az Ön által korábban megadott értesítési címre.

Belépési azonosító pótlása

A Codex Értéktár Zrt. help-desk telefon vonalán a +36 1 815 6525, vagy a helpdesk@ertektar.hu e-mailen címen, vagy a befektetési tanácsadóján keresztül jelezheti, ha a belépési azonosítójának pótlását kéri. A kérelemnek vagy írásban, vagy rögzített vonalon kell beérkezni, és tartalmaznia kell a beazonosításához szükséges adatokat, ill. aláírást.

A belépési azonosító pótlása esetén az azonosító ismételten zárt borítékban kerül átadásra a társaság irodájában, vagy kérésére, a mindenkori díjjegyzékben meghatározott díj ellenében, postázásra kerül a Társaságunknál bejelentett értesítési címére.

Tájékoztatás a jelszó átadásáról

A jelszó havonta, tárgyhót követően a számlakivonat megküldésével egy időben, a számlakivonatban kerül átadásra. A számlakivonat megküldése a szerződéskötéskor megjelölt hivatalos értesítési módon történik.

A jelszó érvényessége

A jelszó a tárgyhót követő hónap legkorábban 5. legkésőbb 10. munkanapjától a tárgyhót követő 2. hónap legkorábban 5., legkésőbb 10. munkanapjáig érvényes. A jelszó érvényességének pontos kezdetéről a Codex a jelszó kiadásakor tájékoztatja az ügyfelet.

Jelszó törlése

A generált és az MNB-nek már átadott aktuális jelszó módosítására és törlésére nincs mód. A jelszó érvényben marad akkor is, ha annak módosítását vagy törlését az ügyfél szeretné kérni. A következő havi jelszó generálásával, átadásával az előző havi jelszó érvényét veszti.

Jelszó pótlása

Elfelejtett jelszó esetén a Codex Értéktár Zrt. help-desk vonalán +36 1 815 6525, a helpdesk@ertektar.hu e-mailen, vagy a befektetési tanácsadóján keresztül jelezheti, ha az aktuális jelszó pótlását kéri. A kérelemnek vagy írásban, vagy rögzített vonalon kell beérkezni, és tartalmaznia kell az ügyfél beazonosításához szükséges adatokat, ill. aláírást. Jelszó pótlása esetén a számlakivonat ismételt elküldésére kerül sor az eredeti értesítési csatornán, vagy a jelszót is tartalmazó kivonatot átveheti a társaság irodájában személyesen.

FIGYELEMFELHÍVÁS!

Ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmét a belépési azonosító és a jelszó biztonságos kezelésének fontosságára. Tájékoztatjuk, hogy Társaságunk nem tartozik felelősséggel arra vonatkozóan, ha Ön nem megfelelően adta meg értesítési címét, elérhetőségét vagy az adataiban bekövetkezett esetleges változásokat elmulasztotta bejelenteni, és ennek következményeképpen az MNB lekérdező rendszer használatához szükséges adatok postai kézbesítése meghiúsul, vagy illetéktelen kezekbe kerül. Az illetéktelen hozzáférés elkerülésének érdekében ne tárolja egy helyen a belépési azonosítót és a jelszót. Belépési azonosítóját és az aktuális jelszót mindenkor kezelje bizalmasan, azt illetéktelen számára ne tegye hozzáférhetővé, elérhetővé.

A nem saját gépről, valamint internet pontokon keresztüli lekérdezések során az adatai illetéktelen kezekbe kerülhetnek. Amennyiben Ön nem a saját gépéről jelentkezik be használjon a böngészőben privát ablakot, és soha se mentse el a belépési azonosítót és a jelszót. A személyes adataival kapcsolatos adatokat, kivonatokat stb. csak a saját adathordozóira töltse le, adatait ne mentse idegen gépre.

Számítógépére telepítsen végponti vírusvédelmi szoftvert. Tűzfal program alkalmazásával és megfelelő beállításával kizárhatja az illetéktelen személyek, programok hozzáférését az adataihoz. Védelmi szoftverei beállítása során kérjen szakembertől segítséget, ezzel is tovább növelheti a biztonsági szintet.

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben a fenti szabályokat nem, vagy nem teljes körűen tartja be, úgy személyes adatai, ideértve a befektetésekre vonatkozó adatait illetéktelen, 3. személy birtokába kerülhetnek.

 

Budapest, 2016. január 25.

CODEX Értéktár Zrt.